Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju. Dodati iseckan spanać, začine i dinstati dok ne ispari tečnost.
Jedno jaje umutiti, preliti preko spanaća, dodati sir i dobro izmešati. Gotovo testo razviti na radnoj površini, iseći na manje kvadrate, staviti po malo mase od spanaća i uviti u rolnice.
Tepsiju nauljiti i poređati rolnice. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Ispeći rolnice u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta.
Servirati tople rolnice.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 133 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 66.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 3.5 g