Šargarepu narendati, a listove spanaća usitniti.
Luk sitno iseckati i propržiti na puteru. Dodati šargarepu i spanać, posoliti, preliti vodom i kuvati.
U činijici razmutiti jaje i brašno sa biljnom pavlakom.
Čorbu začiniti muskatnim oraščićem i zgusnuti.
Servirati toplu i po želji posuti kockicama krutona.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 220 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 20.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 1.5 g