So, biber, med i senf izmešati te dodati dve kašike ulja.
Čeri paradajz iseckati na kriške, očišćene tikvice na sitne kockice, a listove maslačka oprati i očistiti.
Paradajz, tikvice i maslačak izmešati i preliti pripremljenom marinadom.
Salatu poslužiti uz crni hleb i sok od ceđenog grejpfruta.
Najbolje je koristiti listove pre nego što maslačak procveta. List procvetalog maslačka je gorkog ukusa, ali nije otrovan i može se koristiti bez ograničenja.
Porcija za odraslu osobu - 580 g
Energetska vrednost porcije - 425 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 212.5 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 4.5 g