Zelenu salatu iseći na rezance, pomešati sa rukolom, šargarepom, sitno naseckanim paradajzom i crvenim lukom.
Dodati tunjevinu, peršun, so i biber. Sve sastojke dobro promešati, servirati i poslužiti uz crni hleb i sok od višnje.
Ovaj obrok sadrži više belančevina u odnosu na preporučene vrednosti, što ne predstavlja problem za većinu zdravih osoba. Osobe koje iz zdravstvenih razloga moraju da smanje unos belančevina, moraju da prilagode recept u skladu sa smernicama dobijenim od svog lekara.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 3.5 g