U dublju posudu staviti sitan sir, sitno iseckanu prašku šunku, kisele krastavce, kuvano jaje i praziluk.
Sastojke promešati i napraviti namaz.
Namazom premazati kriške ražanog hleba, odgore poređati kriške paradajza i jaja i servirati na tanjir.
Poslužiti sendviče od ražanog hleba uz čašu jogurta.
Preporuka je da se mesne prerađevine koriste u što "čistijem" obliku, što sigurno garantuje manji sastojak masnoće. U ovom pogledu prednost imaju: šunka (tzv. "praška"), pileća i ćureća prsa, bareno meso ili pršuta.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 1500 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 5.5 g