Koziji sir iseći na kriške i kratko grilovati (da se ne bi rastopio) na maslinovom ulju.
Na svaku krišku hleba ređati rukolu, grilovani koziji sir i čeri paradajz.
Sendviče servirati na tanjir i poslužiti uz sok od jabuke.
Kada god možete, zamenite punomasni sir nekim od posnih sireva. Time ćete smanjiti ukupnu količinu masti u obroku i, što je takođe veoma značajno, količinu zasićenih masnih kiselina, za koje se zna da imaju štetno dejstvo na kardiovaskularni sistem.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 675 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 19 g
Holesterol - 78 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 337.5 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 9.5 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 4.5 g