Paradajz izdubiti.
Prašku šunku sitno iseckati i sjediniti sa ranije obarenim pirinčem i majonezom.
Napuniti paradajze pripremljenom smesom, dodati iseckana kuvana jaja i servirati.
Doručak poslužiti uz raženi hleb i sok od višnje.
Za pripremu punjenog paradajza potrebno je izabrati mesnat, tvrđi paradajz, pravilnog oblika, srednje veličine. Nakon što se izdubi središnji deo, mesnati deo uz ljusku trebalo bi da bude debljine oko pola centimetra. Posoljen paradajz okrenuti otvorom na dole i poređati na kuhinjski papir, pa oceđen puniti pripremljenim nadevom.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1170 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 127 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 63.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 5 g