Klobuke šampinjona poređati u tepsiju, začiniti i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 10 minuta.
Na drugoj polovini ulja propržiti naseckan beli luk, dodati paradajz pelat, začine i malo propržiti.
Izvaditi pečurke na tanjir, preliti sokom od limuna i napuniti ih pripremljenim pelatom.
Na svaki punjeni šampinjon staviti masline.
Uz punjene šampinjone poslužiti crni hleb i sok od grejpfruta.
U ovom obroku, koji se odlikuje nešto većim udelom masnoća u ukupnoj energetskoj vrednosti porcije, dominiraju nezasićene masne kiseline poreklom iz maslina i maslinovog ulja.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 4.5 g