Paradajz preseći napola, izvaditi sredinu i iseći je na kockice.
Pleh podmazati maslinovim uljem i poređati paradajz.
Tunjevinu ocediti od masnoće, dodati sitno seckan beli luk, peršun i sredinu paradajza, te posoliti i pobiberiti.
Smesom napuniti izdubljen paradajz, posuti ga prezlom odgore i zapeći u rerni 10 minuta na 200*C.
Punjeni paradajz poslužiti uz krišku ražanog hleba i čašu jogurta.
Za sve koji vode računa o ukupnom unosu energije i masnoća, preporučuje se da se prilikom upotrebe konzervisane ribe dobro ocedi ulje ili da se koriste one vrste konzervisane ribe koje su pripremljene u slanom rastvoru umesto u ulju.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 5.5 g