Na delu ulja izgrilovati klobuke šampinjona i posoliti i pobiberiti.
U činijici umutiti jaja sa pavlakom i ispržiti na preostalom ulju.
Šampinjone napuniti kajganom i posuti bosiljkom.
Servirati na tanjir i poslužiti uz krišku crnog hleba i čašu jogurta.
Ukoliko imate problema sa povišenim vrednostima masnoća u krvi, obratite pažnju na količinu holesterola u porciji, pa za pripremu nadeva iskoristite sva belanca i samo jedno do dva žumanca.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1050 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 214 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 525 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 107 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 5 g