Pršutu i crni luk sitno iseckati.
U blenderu izmiksati jaja, dodati so, biber, brašno, mleko i biljnu pavlaku.
Tepsiju premazati puterom, poređati tost, preliti umućenom smesom, posuti iseckanom pršutom i crnim lukom. Preko narendati trapist i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta.
Preliveni tost iseći i servirati.
Količina kako ukupnih, tako i zasićenih masnoća u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti. Danas se zna da je ishrana bogata mastima, a naročito zasićenim mastima, faktor rizika za nastanak kardio i cerebrovaskularnih oboljenja, ali se dovodi i u vezu sa nastankom određenih vrsta raka poput raka debelog creva, prostate, dojke i pluća. Zato je neophodno da, kada god ste u mogućnosti, čvrste masti životinjskog porekla zamenite biljnim uljima.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 1090 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 163 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 545 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 81.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1 g