U dublju činiju staviti rukolu, dodati paradajz isečen na kriške, krutone i promešati.
Jogurt, jaja, so i iseckanu mirođiju izmiksati u blenderu.
Gotovim prelivom preliti salatu.
Servirati u tanjir i poslužiti uz crni hleb i sok od grejpfruta.
Porcija za odraslu osobu - 505 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 107 mg
Ugljeni hidrati - 82 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Natrijum - 1165 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 252.5 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 53.5 mg
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 582.5 mg
Vlakna - 4.5 g