Prethodno obarena jaja narendati u činiju, dodati pavlaku i sitno iseckan peršunov list.
Gotov nadev staviti na list pršute, urolovati i servirati na rukolu sa čeri paradajzom.
Poslužiti uz raženi hleb i jogurt.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 1230 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 230 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 615 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 5.5 g