Mleko sipati u šerpu i ostaviti da provri.
Stari hleb iseći na kriške, a zatim i na kockice i staviti u provrelo mleko. Kuvati par minuta dok se hleb ne natopi a zatim dodati puter.
Skinuti sa grejnog tela i u smesu staviti švapski sitan sir, posoliti i promešati.
Poparu servirati i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 1170 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 1.5 g