Umutiti u činiji margarin, dodati šećer, vanil-šećer, prašak za pecivo i jedno po jedno jaje. Kad se masa sjedini sipati kiselo mleko i postepeno uz mešanje dodavati brašno.
U posebnoj činiji izgnječiti banane i sjediniti sa smesom. Dodati cele bademe, lagano promešati i rasporediti masu u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 *C, oko 30 minuta.
Kuglof ohladiti, preručiti na tanjir i posuti šećerom u prahu.
S obzirom na to da bademi imaju veliki udeo masnoća, jako je važno čuvati ih na primeren način kako ne bi užegli. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi na tamnom, hladnom i suvom mestu. Ukoliko ih čuvate u frižideru, svežina badema će se održati i nekoliko meseci, a ukoliko ih zamrznete, i do godinu dana.
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 120 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 47.5 g
Energetska vrednost porcije - 122.5 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g