Umesiti glatko testo od brašna, margarina, šećera i jaja. Uviti u foliju i ostaviti u frižideru najmanje dva sata. Ohlađeno testo razvući na dasci, preneti oklagijom u kalup za krostatu, dobro utisnuti u kalup, izbosti viljuškom i peći na 180*C, 20 minuta. Kada se krostata malo prohladi, izvaditi je iz kalupa.
Želatin ukuvati sa vodom i šećerom. Krostatu premazati marmeladom i poređati voće. Četkicom umočenom u želatin premazati voće i ostaviti krostatu da se ohladi.
Krostatu iseći, servirati na tanjir, ukrasiti šlagom, posuti cimetom i poslužiti.
Prhko ili masno testo, kako mu samo ime kaže, uvek ima veliki sadržaj masti, a zbog toga i značajnu energetsku vrednost. Vodite računa o veličini porcije i potrošite makar deo unetog jednom žustrom popodnevnom šetnjom.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 105 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 52.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g