Tikvice narendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da se ocede od soka.
U činiji pomešati jaje, brašno, začine i sir.
Dodati iseckane začinske trave, tikvice, promešati i ispržiti pljeskavice u vrelom ulju.
Staviti na papirni ubrus da upije višak masnoće i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 68 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 30 kcal
Natrijum - 34 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %