Toggle Navigation

 

Pileća pašteta sa šargarepom

šargarepa je izvrsan izvor jedinjenja sa antioksidantnim svojstvima i najbolji izvor provitamina A u ishrani. Zdravstvene koristi konzumiranja šargarepe se ogledaju u prevenciji nastanka kardiovaskularnih i malignih bolesti. Dobro je poznata uloga ovog intenzivno obojenog korena u očuvanju funcije vida, naročito u toku noći.

Plativoo
Priprema

Hleb iseći na štapiće i kratko zapeći u suvom tiganju.

U blender staviti kuvanu piletinu i šargarepu, dodati trapist, kiselu pavlaku, majonez, kapar, vlašac, so i biber.

Usitniti sastojke i napraviti paštetu.

Servirati paštetu, poslužiti uz štapiće od hleba i napitak po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 745 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 55 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 372.5 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 27.5 mg

Belančevine - 12.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 350 g kuvanog belog pilećeg mesa
    • 100 g kuvane šargarepe
    • 450 g raženog hleba
    • 50 g trapista
    • 100 g kisele pavlake
    • 80 g majoneza
    • 15 g kapara
    • vlašac
    • so
    • biber