Hleb iseći na štapiće i kratko zapeći u suvom tiganju.
U blender staviti kuvanu piletinu i šargarepu, dodati trapist, kiselu pavlaku, majonez, kapar, vlašac, so i biber.
Usitniti sastojke i napraviti paštetu.
Servirati paštetu, poslužiti uz štapiće od hleba i napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 745 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 372.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 2 g