Sardinu ocediti od ulja i staviti u blender.
Dodati crni luk i kisele krastavce.
Usitniti sastojke, a zatim dodati i kiselu pavlaku, senf, tucanu papriku, posoliti, pobiberiti i ponovo usitniti u blenderu dok se ne dobije pašteta.
Pikantnu paštetu od sardina serviratu u činijicu i poslužiti uz tost hleb i šolju jogurta.
Jogurt nije samo odlična hranljiva namirnica dostupna tokom cele godine, već i napitak koji može da produži život i ojača imunitet. Zato treba da bude svakodnevno u ishrani, naročito starijih osoba i osoba sa oslabljenim imunološkim sistemom.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 52.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2 g