Luk iseckati i prodinstati na maslinovom ulju. Dodati iseckane crne masline, kikiriki, posoliti, pobiberiti i posuti bosiljkom. Kuvati umak par minuta i dodati oceđene sardine. špagete staviti na tanjir i preliti umakom od sardina. Poprskati sokom od limuna i ukrasiti listićima bosiljka.
U okviru preporuka za pravilnu ishranu, sardina u konzervi ima izuzetno važno mesto, jer tokom procesa konzerviranja ne dolazi do gubitka hranljivih materija zbog termostabilnosti namirnice.
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 89 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 155 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 44.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 2.5 g