Toggle Navigation

 

Uštipci sa sardina paštetom

Specifičnost ovog recepta za uštipke je u tome što se pripremaju bez kvasca i na malo masnoće, i što su zaista izvrsni. Probajte i uverite se sami.

Plativoo
Priprema

Umutiti smesu od jaja, brašna, soli i mineralne vode. Smesa treba da bude gušća nego masa za palačinke.

Kašikom vaditi po malo mase i peći na malo vrelog ulja.

Gotove uštipke stavljati na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Sardine usitniti viljuškom u činiji. Dodati sitno iseckan crni luk, narendana jaja, majonez, pavlaku i sok od limuna. Promešati paštetu i po ukusu posoliti.

Staviti u činijicu i ohladiti.

Poslužiti uštipke uz salatu od sardina ili namaz po izboru.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 94 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 63 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 47 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 31.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 3 jaja
    • 500 g brašna
    • so
    • mineralna voda
    • ulje za prženje
  • Prilog:
    • 1 konzerva sardine
    • 1 glavica crnog luka
    • 3 kuvana jajeta
    • 1 pakovanje majoneza (oko 100 g)
    • 200 g kisele pavlake