Umutiti smesu od jaja, brašna, soli i mineralne vode. Smesa treba da bude gušća nego masa za palačinke.
Kašikom vaditi po malo mase i peći na malo vrelog ulja.
Gotove uštipke stavljati na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Sardine usitniti viljuškom u činiji. Dodati sitno iseckan crni luk, narendana jaja, majonez, pavlaku i sok od limuna. Promešati paštetu i po ukusu posoliti.
Staviti u činijicu i ohladiti.
Poslužiti uštipke uz salatu od sardina ili namaz po izboru.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 94 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 47 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 31.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 0.5 g