Toggle Navigation

 

Omlet sa renom

S obzirom na svoja lekovita svojstva, ren bi mogao mnogo češće biti na našim trpezama. Najčešće se konzumira zimi, u umacima napravljenim od pavlake, sira ili majoneza a njegov jak ukus se ublažava termičkom obradom. Da biste sačuvali aromu, svež ren možete čuvati u dobro zatvorenoj posudi, u frižideru od 4 do 6 meseci.

Plativoo
Priprema

Na ulju propržiti crveni luk isečen na rebarca, dodati iseckan beli luk i prodinstati.

Jaja i belanca umutiti u činijici sa sirom, renom i začinima.

Sipati umućena jaja na luk i ispeći omlet.

Servirati uz raženi hleb koji je zapečen na suvom zagrejanom tiganju i poslužiti uz sok od grejpfruta.

 

Odlično izbalansiran obrok, bogat dijetnim vlaknima u kojem se masti, ugljeni hidrati i belančevine nalaze u idealnom međusobnom odnosu
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Natrijum - 819 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 213 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 409.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 106.5 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 belanca
    • 100 g crvenog luka
    • 2 cena belog luka
    • 2 kašike ulja
    • 120 g mladog sira
    • biber
    • 80 g mariniranog rena
    • 400 g raženog hleba
    • 800 ml soka od grejpfruta
    • dodatak za jelo
Ključne reči:
crveni luk jaja belanca ren sir