Na ulju propržiti crveni luk isečen na rebarca, dodati iseckan beli luk i prodinstati.
Jaja i belanca umutiti u činijici sa sirom, renom i začinima.
Sipati umućena jaja na luk i ispeći omlet.
Servirati uz raženi hleb koji je zapečen na suvom zagrejanom tiganju i poslužiti uz sok od grejpfruta.
Odlično izbalansiran obrok, bogat dijetnim vlaknima u kojem se masti, ugljeni hidrati i belančevine nalaze u idealnom međusobnom odnosu
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 819 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 213 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 409.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 106.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4.5 g