Iseći kobasicu i propržiti na zagrejanom ulju.
Umutiti jaja i belanca i preliti preko kobasice.
Dodati paradajz isečen na kolutove i ispeći omlet.
Servirati omlet i posuti parmezanom i seckanim peršunom.
Poslužiti uz raženi hleb i jogurt.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1380 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 234 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 690 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 117 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 5.5 g