Toggle Navigation

 

Omlet sa kobasicom

Kobasice su mesni proizvodi koji, po pravilu, imaju nešto veći sadržaj masnoće. Mogu se koristiti u manjim količinama kako bi jelu dale karakterističan ukus. Osnovni sastojci kobasice su većinom svinjsko meso, so, beli luk, slatka ili ljuta paprika i biber, koji daju ukus i sprečavaju razvoj mikroorganizama.

Plativoo
Priprema

Iseći kobasicu i propržiti na zagrejanom ulju.

Umutiti jaja i belanca i preliti preko kobasice.

Dodati paradajz isečen na kolutove i ispeći omlet.

Servirati omlet i posuti parmezanom i seckanim peršunom.

Poslužiti uz raženi hleb i jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Natrijum - 1380 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 29 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 234 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 65 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 11 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 690 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 14.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 117 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 32.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 5.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 4 belanceta
    • 120 g kobasice
    • 200 g paradajza
    • 40 g parmezana
    • so
    • peršunov list
    • 2 kašike ulja
    • 400 g raženog hleba
    • 800 ml jogurta od obranog mleka