Napraviti sok od višanja u sokovniku.
Pulpu staviti u šerpu, naliti vodu da ogrezne, te kuvati na laganoj vatri dok višak tečnosti ne ispari.
Tost hleb namazati puterom i servirati sa namazom od višanja.
Uz senviče poslužiti sok od ceđenih višanja.
Višnje sadrže više vitamina C i A (betakarotina) od trešanja. Takođe, prusutne su i terpene, fitohemikalije koje mogu pomoći u prevenciji nekih oblika malignih bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 690 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 345 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 4.5 g