U blender staviti ranije obaren prokelj i dobro izmiksati.
U to dodati sardine, senf, vorčester, čedar sir i iseckan peršunov list.
Sve dobro izmiksati i smesom premazati kifle presečene na pola po dužini.
Preko posuti iseckanim vlašcem i poslužiti uz sok od višnje.
Kao što se vidi iz tabele nutritivnih vrednosti ovaj obrok je bogat dijetnim vlaknima koja najvećim delom potiču iz prokelja. Prokelj ili kelj pupčar, odličan je izvor dijetnih vlakana, ima nisku energetsku vrednost te je pogodan i za ishranu osoba na redukcionim dijetama.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 795 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 397.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 5.5 g