Narendati mladi sir i servirati na tanjir sa pršutom.
Ajvar, ren i papriku konkase iseckanu sjediniti i rasporediti preko sira i šunke.
Doručak poslužiti uz integralni hleb i jogurt.
Unošenje prevelike količine natrijuma u dužem vremenskom periodu može povećati rizik od razvoja bolesti srca, moždanog udara i visokog krvnog pritiska, razvoja kamena u bubregu i druge vrste oboljenja. Kako konzumiranjem jedne porcije ovog ljutkastog doručka u organizam unosite oko 75% količine natrijuma potrebnog za ceo dan, u ostalim obrocima vrlo štedljivo koristite kuhinjsku so.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 1800 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 1 g