U šerpu sipati mleko i malo vode i zagrejati.
Dodati u mleko usitnjen mladi sir i kajmak, promešati, a zatim staviti i suvi hleb isečen na kocke.
Promešati i kuvati dok hleb ne upije tečnost.
Poparu posoliti i ponovo dobro promešati.
Bakinu poparu servirati uz kriške paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 1240 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 620 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 3 g