Umutiti jaja, dodati usitnjen mladi sir, mineralnu vodu, mleko, kiselu pavlaku i so. Dobro promešati sastojke.
Kore preseći na pola, staviti nadev po sredini kore, preklopiti sa oba kraja i saviti u trouglove.
Podmazati tepsiju i poređati trouglove. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180*C.
Pitu prohladiti i poslužiti uz napitak.
Ovo je obrok sa uravnoteženim odnosom belančevina, masti i ugljenih hidrata, koji će vam obezbediti neophodnu energiju tokom dana.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 960 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 115 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 85 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 480 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 57.5 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 42.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2.5 g