Naseckati crni luk na kocke, propržiti na zagrejanom ulju, dodati narendan krompir i iseckane šampinjone.
Začiniti, promešati i pržiti desetak minuta.
Kore nafilovati smesom od povrća, uviti i staviti u podmazanu tepsiju.
Peći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180*C.
Gotovu pitu sa povrćem servirati i poslužiti uz čašu mleka.
Šampinjoni se mogu pripremiti na najrazličitije načine, pa i kao nadev za pite. Imaju dobar ukus, podstiču apetit, a ujedno imaju i visoku hranljivu vrednost kao i sve gljive. S obzirom na to da su bogati proteinima, mogu da obogate ishranu, naročito osoba koje ne konzumiraju meso.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 71 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 4 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 35.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g