Prokelj i bareni krompir staviti u blender i napraviti pire. Pire staviti u posudu, dodati jaje, začiniti dodatkom za jelo i belim biberom, dodati brašno i promešati.
Kašikom vaditi krokete i peći u zagrejanom ulju.
Ocediti od viška masnoće, servirati na tanjir, posuti rendanim trapistom i poslužiti tople uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 92 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 46 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 2 g