U šerpu sipati mleko i dodati puter. Kada mleko provri sipati palentu i uz stalno mešanje kuvati.
Gotovu palentu sipati u odgovarajuću posudu, ohladiti, a zatim iseći na željene oblike.
Na njih servirati po želji suhomesnate proizvode u kombinaciji sa maslinama, kačkavaljem i čeri paradajzom.
Kanapee služiti uz sok od grejpfruta
Porcija za odraslu osobu - 545 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 1110 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 272.5 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 555 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 0.5 g