Toggle Navigation

 

Korni kanape

Suhomesnati proizvodi se u postupku prerade sole kako bi se zaštitile od uzročnika trovanja, bakterije Clostridium botulinuma. Iako se u industrijskim uslovima te soli precizno doziraju, vodite računa da prevelika konzumacija slanih mesnih prerađevina može dovesti do hipertenzije.

Plativoo
Priprema

U šerpu sipati mleko i dodati puter. Kada mleko provri sipati palentu i uz stalno mešanje kuvati.

Gotovu palentu sipati u odgovarajuću posudu, ohladiti, a zatim iseći na željene oblike.

Na njih servirati po želji suhomesnate proizvode u kombinaciji sa maslinama, kačkavaljem i čeri paradajzom.

Kanapee služiti uz sok od grejpfruta

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 545 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 1110 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 52 mg

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 272.5 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 555 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 26 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g palente
    • 600 ml obranog mleka
    • 10 g putera
    • 100 g kulena
    • 100 g pečenice
    • 100 g suvog vrata
    • 80 g kačkavalja
    • 40 g zelenih maslina
    • 100 g čeri paradajza
    • 800 ml soka od crvenog grejpfruta