Na delu ulja i putera grilovati šešire pečurki.
Jaja umutiti u činijici i ispeći kajganu na preostalom ulju i puteru.
Gotove pečurke servirati na tanjir i napuniti kajganom.
Uz doručak poslužiti crni hleb i jogurt.
Pored toga što obezbeđuje belančevine, kalcijum, fosfor, magnezijum, cink, jogurt je vrlo značajan i u održavanju normalne crevne flore. Pri tome čaša jogurta od obranog mleka ima samo 140 kalorija.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 1020 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 4 g