Tost poređati u tepsiju, posuti polovinom rendanog trapista i preko svakog staviti po list pršute.
Rasporediti preostali trapist i zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 10 minuta.
U tiganju na zagrejanom ulju ispeći jaja na oko.
Pečeni tost servirati na tanjir, preko njega staviti pripremljeno jaje na oko i ukrasiti čeri paradajzom.
Uz doručak poslužiti čašu jogurta.
Jaja, trapist i pršuta su namirnice bogate kako ukupnim masnoćama, tako i holesterolom. Jedna porcija ovog obroka sadrži oko 80% dnevno dozvoljene količine holesterola.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 236 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 118 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 2.5 g