Zagrejati u šerpi kiselu pavlaku, mleko i gustin.
Kada proključa dodati senf i začine, pa skloniti sa grejnog tela i ohladiti sos.
Prethodno obarena jaja prepoloviti, servirati na tanjir, preliti sosom i dodati kapare.
Uz doručak poslužiti crni hleb i sok od grejpfruta.
Količina holesterola u jednoj porciji ovog obroka veća je od količine preporučene za ceo dan, stoga nije pogodan za osobe sa povišenim vrednostima masnoća u krvi, srčanim oboljenjima i dijabetesom. Zdrave, fizički aktivne osobe povremeno mogu uživati u ovom specijalitetu.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1780 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 324 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 162 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2.5 g