U ključaloj vodi obariti piletinu isečenu na štapiće i začiniti.
Ajvar, pavlaku, majonez, iseckan peršunov list, so i biber staviti u posudu, promešati i napraviti namaz.
Barena jaja preseći na pola i staviti na tanjir. Uz jaja servirati namaz od ajvara i barenu piletinu.
Doručak poslužiti uz integralne kifle i sok od grejpfruta.
Porcija ovog specijaliteta sadrži više od polovine dnevno preporučene količine natrijuma. Prilikom pripreme jela za čiju su pripremu neophodne namirnice koje u sebi već sadrže znatne količine soli, budite veoma štedljivi sa dodatnim dosoljavanjem.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1250 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 273 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 625 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 136.5 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 4.5 g