Prepoloviti obarena jaja i žumanca narendati. U manjoj posudi pomešati narendana žumanca, sitan sir, senf, med i iseckanu mirođiju. Masom napuniti belanca i poređati na tanjir. Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti gambore i servirati uz punjena jaja. Uz predjelo poslužiti krišku hleba.
Porcija ovog specijaliteta sadrži maksimalno preporučenu količinu holesterola za zdrave osobe koja iznosi oko 300 mg a više od preporučenih 200 mg za osobe sa povišenim vrednostima masnoća u krvi pa ako želite da smanjite unos holesterola upotrebite 1 do 2 žumanceta manje.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 965 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 290 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 482.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 145 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 4 g