Odseći gornji deo kifli i izvaditi sredinu.
U odgovarajuću posudu sipati haringe oceđene od viška ulja, ajvar, margarin, sitno isečen crni i beli luk i senf.
Sve sastojke dobro izmešati, napraviti paštetu i premazati kifle.
Kifle dekorisati po želji i poslužiti uz ceđeni sok od pomorandže.
Prilikom proizvodnje „soft“ margarina, specijalnim tehnološkim postupcima se smanjuje sadržaj štetnih „trans“ masnih kiselina. Zato, kada god je moguće, koristite mekane, „soft“ margarine, umesto onih tvrdih.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 89 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 44.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 4.5 g