Sitno iseckan crveni luk pomešati sa senfom i balzamiko sirćetom. Pobiberiti, posoliti i uz stalno mešanje sipati po malo maslinovog ulja.
Na tanjir servirati rukolu i paradajz isečen na kriške, preliti pripremljenim dresingom, a preko narendati parmezan.
Poslužiti uz crni hleb i sok od grejpfruta.
In salata je obrok bogat dijetnim vlaknima i sa idealno izbalansiranim odnosom masti, belančevina i ugljenih hidrata, pa je pogodna za ishranu svih članova porodice.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 1070 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 535 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 5.5 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 4.5 g