Grejpfrut iseći na polovine, izvaditi sredinu tako da kora ostane cela.
Gambore preliti džinom i ostaviti da malo odstoje. Izvađeni deo grejpfruta, kukuruz šećerac i gambore staviti u činiju, začiniti, promešati i napuniti grejpfrut.
Servirati na tanjir uz integralne kifle i sok od grejpfruta.
Meso rakova sadrži oko 150 mg holesterola na 100 g zbog čega pripadaju grupi namirnica koje sadrže znatnu količinu holesterola, pa bi osobe sa povišenim vrednostima masnoća u krvi trebalo da ih izbegavaju.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 785 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 392.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 5 g