Na zagrejanom ulju ispeći jaja na oko.
Tortilje zagrejati, staviti na tanjir i preko njih narendati feta sir, staviti rukolu, iseckanu papriku i čeri paradajz.
U sredinu staviti pečeno jaje i dekorisati.
Uz tortilje poslužiti sok od jabuke.
U nutritivnom pogledu ove tortilje sadrže više masnoća u odnosu na preporučene vrednosti. Pored ukupnih masnoća povećan je i udeo zasićenih masnoća, zbog čega ovaj obrok nije pogodan za osobe sa srčanim oboljenjima, aterosklerozom i dijabetesom. Sve osobe koje moraju strogo da vode računa o unosu masnoća mogu feta sir da zamene sirom od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 245 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 280 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 122.5 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 4 g