Pečenu papriku iseći na trake, staviti u činiju, dodati kukuruz šećerac, začine, kiselu pavlaku, peršunov list i dobro promešati.
Salatu servirati na tanjir i poslužiti uz integralni hleb i sok od jabuke.
Iako se ovaj obrok odlikuje niskim sadržajem masnoća i pravim bogatstvom dijetnih vlakana, nije pogodan za dijabetičare zbog znatno veće količine ugljenih hidrata u odnosu na preporučene vrednosti.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 910 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 112 g
Ugljeni hidrati (%) - 80 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 455 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 4 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 6 g