Toggle Navigation

 

Korzički lonac

Za ljubitelje dobre hrane ovo je odličan izbor.

Plativoo
Priprema

Makarone kuvamo u uzavreloj vodi. U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo parčiće junećeg i svinjskog mesa. Dodamo sitno seckani luk, crni i beli, slaninu isečenu na tanku parčad i parčad isečenog paradajza. Nalijemo oko 800 ml vode, dodamo belo vino, posolimo, pobiberino, poklopimo i ostavimo da se kuva 2 h. Skuvane makarone properemo hladnom vodom. Sadržaj tiganja sa mesom i povrćem presipamo u posudu za pečenje, dodamo makarone, narendamo kačkavalj, pobiberimo, poprskamo sitno seckanim peršunom, pobiberimo belim biberom, dodamo preostalo meso iz tiganja i preostale makarone. Poprskamo rendanim kačkavaljem . Pečemo 30 minuta na 200*C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • 250 g makarona
    • 300 g svinjske krtine
    • 600 g juneće krtine
    • 3 paradajza
    • 100 g dimljene slanine
    • 100 g kačkavalja
    • 1 glavica crnog luka
    • 4 cešnja belog luka
    • 150 m belog vina