Prvo pripremiti začin za meso. Meso treba da prenoći u začinima u frižideru da bi poprimilo sve mirise i ukuse začina.
PRIPREMA ZAČINA RAS EL HANOUT: pola kašičice kima u prahu, malo sveže rendanog đumbira, 1 kašičica soli, prstohvat mlevenog crnog bibera, 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice korijandera u prahu, 1/2 kašičici kajen bibera, 1/2 kašičice rendanog orašćića, 1/4 kašičica mlevenih karanfilića, prstohvat čili papričice, prstohvat mlevene slačice staviti u blender i usitniti.
Priprema mesa: Batake iseći na manje parčiće, dodati 1 kašiku Ras El Hanout začina, malo ulja i dobro promešati. Pokriti sa pvc folijom i ostaviti u frižider da prenoći, da bi meso poprimilo sve mirise i ukuse začina.
Priprema povrća: Luk, šargarepu, krompir, grašak očistiti i oprati. U dublji tiganj sipati 2 kašike ulja staviti luk i šargarepu i ispržiti. Izvaditi ispržen luk i šargarepu, pa u isti tiganj staviti krompir i njega ispržiti. Zatim ispržiti i grašak i piletinu. Svaku namirnicu za sebe. Zatim u tiganj staviti i pirinač i kokošiju kocku za supu i propržiti.
Način slaganja maklube: Na dno dublje šerpe staviti kašiku ulja, meso, luk, šargarepu, grašak i sve to fino pokriti sa krompirom. Dodati proprženi pirinač, pa špatulom dobro pritisnuti pirinač, poravnati i sipati 1 litar hladne vode. Dodati malo vegete po ukusu. Staviti na ringlu i zagrevati na aloj temperaturi.
MAKLUBE SE KRČKA NA LAGANOJ VATRI 40 minuta. Kad sva voda ispari iz šerpe jelo je gotovo. Ostaviti gotovo jelo 5 minuta da se prohladi. Zatim uzeti veći ravan tanjir, pokriti šerpu i okrenuti naopačke. Ostaviti 2 -3 minuta tako da odstoji i lagano podignuti prevrnutu šerpu.
Oko maklube servirati sezonsku salatu i uživati u ukusu