Krompir skuvati u ljusci (krompir treba biti kuvan oko 50%), ohladiti, iseći na polovine i izdubiti sredinu.
Slaninicu iseći na manje komade i kratko propržiti u tiganju (da bude hrskava), dodati iseckan beli luk i pržiti dok intenzivno ne zamiriše.
U činijicu staviti sitan sir, dodati slaninicu sa belim lukom i sitno iseckan peršun i promešati.
Nadevom napuniti krompir, posutu rendanim trapistom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 0.5 g