Crni luk i papriku baburu sitno iseckati, pa propržiti na ulju. Bukovače I šampinjone iseći i dodati luku, posoliti i pobiberiti. Dinstati 10 minuta, te naliti paradajz sokom. Jelo kuvati još 5 minuta. Barenu testeninu servirati na tanjir, preliti sosom od pečuraka i dekorisati seckanim peršunovim listom.
Kuvanu testeninu ćete najlakše podgrejati ukoliko je stavite u cediljku i pustite mlaz vrele vode. Kada se testenina zagreje, dobro je ocedite i odmah servirajte.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g