Rezance skuvati u vreloj, posoljenoj vodi. Na umereno zagrejanom ulju propržiti piletinu isečenu na rezance. Piletinu dinstati 10 minuta, dodati isečen praziluk, posoliti,pobiberiti i začiniti origanom. Preliti sokom od paradajza i ostaviti na vatri još par minuta. Skuvanu testeninu servirati na tanjir, a preko nje servirati i piletinu sa prazilukom. Gotovo jelo ukrasiti peršunom.
Nije na odmet ponoviti da je pileće meso rizična namirnica jer je veoma često kontaminirana različitim mikroorganizmima i zato je izuzetno važno da bude dobro termički obrađena, najbolje isečena na manje kocke. Obratite pažnju i na higijenu površina koje dolaze u dodir sa sirovim mesom.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 12 g
Broj osoba - 4
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 6 g
Broj osoba - 2