Kuvani i ohlađeni krompir ispasirati, dodati jaje i izmešati. Masi dodati sitno isečenu šunku, začiniti i sjediniti. Pečurke sitno iseći, dinstati na malo putera, dodati sok od limuna, peršun i začiniti. Kuvanu šargarepu izrendati i izmešati sa puterom i začinima. Na dno činije staviti prvo masu od kompira, preko nje masu od šargarepe i na kraju masu od pečuraka. Sve posuti prezlama i peći u rerni na 180*C 15 minuta. Služiti uz šolju mleka.
Svež koren šargarepe može da se jede samostalno, kao salata ili nariban i posut s malo limuna i šećera. Redovno se kuva u supi ili se dinsta u zatvorenoj posudi na puteru kao prilog jelima ili sastavni deo brojnih specijaliteta.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 4 g