Mocarelu iseckati na kockice. Papriku očistiti i iseći na trake. Čeri paradajz iseći na polovine. U činiju staviti prethodno obarene torteline, mocarelu, papriku, čeri, masline, ulje i začine. Lagano promešati salatu, servirati na tanjir i posuti seckanim bosiljkom. Poslužiti uz sok od grejpfruta.
Mediteranski obrok, sa nešto većim udelom belančevina u ukupnoj energetskoj vrednosti, što uz brižljivo planiranje dnevnog jelovnika, ne mora neizostavno da dovede i do njihovog povećanog udela u ukupnom dnevnom energetskom unosu. Osobe sa hroničnim oboljenjima bubrega moraju biti posebno pažljive prilikom unosa belančevina i pridržavati se dobijenih uputstava.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 2.5 g