Balzamiko sirće sipati u šerpu, kuvati na laganoj vatri 10-ak minuta, dodati med, promešati i kuvati odnosno redukovati dok se ne zgusne.
Rastopiti puter, dodati brašno, blago upržiti i preliti mlekom. Kuvati bešamel sos dok se ne zgusne.
Teletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i lagano peći na delu maslinovog ulja.
Preostalo ulje zagrejati u tiganju, dodati blitvu, posoliti i povremeno je okretati dok se blanšira.
Mlevene lešnike blago propržiti u suvom tiganju, dodati domaće rezance i promešati.
Servirati blitvu, domaće rezance sa lešnikom i teletinu i preliti bešamel sosom i redukovanim balzamikom.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 221 mg
Masti - 32 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 110.5 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1.5 g