Filiranu somovinu iseći na komade, posoliti, pobiberiti i poprskati sokom od limuna. Izmariniranu ribu uvaljati u brašno i ispržiti na maloj količini ulja. Prženu ribu izvaditi na papirni ubrus da bi se upio višak ulja.
Prodinstati crni luk isečen na rebarca, dodati papriku isečenu na štapiće i na kraju dodati paradajz pelat isečen na pola. Dinstati 7-8 minuta pa naliti belo vino, začiniti i dinstati 3-4 minuta.
Palentu skuvati na uobičajen način. Servirati na dno tanjira, preko poređati prženu ribu i sve preliti dinstanim povrćem. Dekorisati jelo limunom.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 52 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 4.5 g